Úvodní stránka > Aktuality

Vláda dnes požádá poslance o důvěru

12.1.2022

Vláda požádá poslance na středečním jednání o důvěru. Na své straně by měla mít 108 poslanců pěti koaličních stran. O důvěře hlasují poslanci jednotlivě, před samotným hlasováním se očekává dlouhá debata. Zdroj:

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3426674-vlada-pozada-o-duveru-i-kdyz-ma-ve-snemovne-jasnou-vetsinu-debata-bude-nejspise

 

Z programového prohlášení mj. vyplývá, že vláda provede revize postojů vůči SZP EU. Např. se v prohlášení uvádí: "Budeme účinněji podporovat rodinné farmy a malé, střední, začínající a ekologické zemědělce. Zemědělské podniky nebudou zatíženy zbytečnou či duplicitní administrativou. Budeme prosazovat zemědělskou politiku, která bude efektivně dosahovat ekonomických, ekologických a sociálních cílů v naší krajině. Podporujeme platbu na první hektary a zastropování dotací pro největší firmy, které bude přihlížet k podmínkám českého zemědělství a přispěje k dobrému hospodaření." Mimo jiné je zřejmé, že se vláda nepřihlásila k podpoře potravinové soběstačnosti ČR. Plné znění prohlášení včetně linku přímo na kapitolu o zemědělství je vládním webu zde:

https://www.vlada.cz/cz/programove-prohlaseni-vlady-193547/#zemedelstvi

https://www.vlada.cz/cz/programove-prohlaseni-vlady-193547/


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN