Úvodní stránka > Aktuality

Vláda SR dnes národní strategický plán pro zemědělství (navzdory stížnostem některých ministrů) schválila

10.2.2022

Vláda Slovenské republiky na svém zasedání schválila Strategický plán SZP na r. 2023-2027. Tisková zpráva Ministerstva zemědělství SR z 10. února pokračuje zde:

https://www.mpsr.sk/vlada-schvalila-dokument-narodneho-vyznamu/52---17505/

O přerušení jednání o Strategickém plánu do zemědělství na roky 2023 až 2027 na Slovensku včera (9. února) požádali Richard Sulík (místopředseda Vlády Slovenské republiky a ministr hospodářství) a také bývalý slovenský premiér Igor Matovič (nyní ministr financí). Chtěli o něm ještě vyjednávat a diskutovat. "Ide o veľmi významný dokument, ktorý de facto hovorí o eurofondoch na päť rokov v našom poľnohospodárstve...Zároveň vidíme, že za posledných 30 rokov maďarskí a poľskí poľnohospodári mali poľnohospodársku politiku nastavenú výrazne efektívnejšie a sú na míle pred našimi poľnohospodármi. Ja som si vyžiadal týždeň navyše," zdůvodnil Igor Matovič. Jak uvedl web Polnoinfo.sk, je možné, že z důvodu časové tísně bude strategický plán schválen dnes 10. února. Zdroje:

https://euractiv.sk/section/ekonomika-a-euro/news/vlada-polnohospodarsky-strategicky-plan-neschvalila/

https://polnoinfo.sk/matovic-prisiel-o-tyzden-navyse-strategicky-plan-dnes-mimoriadne-schvali-vlada/

 

Ministerstvo zemědělství Slovenska zařadilo na zasedání vlády dne 9.2. Strategický plán pro společnou zemědělskou politiku na r. 2023 až 2027. Pokud ho Vláda SR schválí, ministerstvo ho odešle Evropské komisi. Ta ho bude 3 měsíce zkoumat a připomínkovat. Potom bude s každou členskou zemí jednat o jeho finálním znění. Předpokládá se, že EK strategické plány schválí až v září 2022. Zdroj:

https://euractiv.sk/section/ekonomika-a-euro/snews/vlada-bude-v-stredu-schvalovat-polnohospodarsky-strategicky-plan/

 

 

.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN