Úvodní stránka > Aktuality

Konference Budoucnost českého zemědělství v Senátu Parlamentu ČR dne 11.1.2024

12.1.2024

Konference o budoucnosti českého zemědělství, která proběhla v Senátu Parlamentu ČR, byla důležitou událostí pro zemědělský sektor.
Účast přes 100 zemědělců ukazuje významný zájem o budoucí směřování a strategie v této oblasti. Spolu s odborníky a politiky, včetně mezinárodní účasti jako Doroty Grabarczyk z polské Federace chovatelů dobytka a producentů mléka, tato konference nabídla platformu pro diskusi a výměnu názorů o klíčových otázkách ovlivňujících české zemědělství. Cílem bylo zahájit veřejnou diskusi o aktualizaci Strategie resortu Ministerstva zemědělství ČR s výhledem do roku 2030, což je klíčové pro přizpůsobení se měnícím se ekonomickým, ekologickým a sociálním podmínkám. Tato konference ukazuje, jak je pro Českou republiku důležité podporovat udržitelný rozvoj zemědělství a reagovat na současné a budoucí výzvy.
 
Martin Pýcha, předseda Zemědělského svazu ČR hovořil o výzvách, se kterými se zemědělství v České republice setkává, včetně snížených dotací a potřeby reformy. Zdůrazňuje silné stránky, jako jsou velké farmy, schopnost vyrábět levně a vzdělaná pracovní síla, ale také poukazuje na problémy, jako jsou nízké přímé platby pro zemědělce. Vyzývá k spolupráci a budování odbytových družstev a poukazuje na potřebu zlepšení v českém zemědělství. Detailní komentář pana předsedy naleznete v příloze tohoto příspěvku.

Vystoupení Martina Pýchy

Záznam celé konference

Přílohy
komentar-predsedy-zem-svazu-ke-konferenci-v-senatu-pcr-110124-final.docx
1-prezentace-dorota-grabarczyk.pdf
2-zdenek-zalud.pdf
3-prezentace-stepan-kala.pdf
4-martin-pycha.pdf
5-prezentace-mze-final.pdf
6-prezentace-jan-dolezal.pdf


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN