Úvodní stránka > Aktuality

Evropské země začnou v květnu rozvolňovat restrikce

29.4.2020

Francie, Španělsko, Řecko začnou v květnu postupně rozvolňovat opatření přijatá v souvislosti s šířením koronaviru. Turecko začne v druhé polovině měsíce. Například ve Francii by se měly nejdříve otevřít školky a první stupeň základních škol. V Maďarsku se zmírní omezení volného pohybu osob, lidé  budou muset mít roušky. Země Evropské unie budou postupné otevírání vnitřních hranic koordinovat a přistupovat k němu až v případě příznivého vývoje šíření nemoci COVID-19. Shodli se na tom ministři vnitra členských zemí. Zpráva z ČT24 je v plném znění zde:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3085697-cina-podle-trumpa-mohla-zabranit-rozsireni-koronaviru-do-sveta-dva-polske-doly

 

Přestože ČR zrušila zákaz vycestování, možnosti cestování po Evropě zůstávají velmi omezené. Ve větší míře umožňují cizincům vstup na své území pouze Rakousko a Švédsko, ostatní země Evropské unie ho omezují většinou pouze na osoby s trvalým pobytem v dané zemi a jejich rodinné příslušníky. Vyplývá to z informací českých ambasád publikovaných na stránkách ministerstva zahraničí. Zpráva z Euroskopu je v plném znění zde:

https://euractiv.cz/section/cr-v-evropske-unii/news/cestovat-po-evrope-jde-ale-jen-velmi-omezene/

 


Nenechte si ujít aktuální informace ke Koronaviru. Zde se můžete bezplatně přihlásit k odběru Koronavirového zpravodajství Zemědělského svazu ČR.


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN