Úvodní stránka > Aktuality

Prezident má podporovat celé české zemědělství

26.1.2018

Praha - Zemědělský svaz ČR pohlížel s obavou na postoj Jiřího Drahoše, kandidáta na prezidenta, který ve svých prohlášeních vyzdvihoval podporu malých farmářů a opomíjel velké zemědělské podniky, proto jsme ho oslovili a požádali o vyjádření.

 Zemědělský svaz ČR sdružuje na 1000 velkých zemědělských podniků, kteří zaměstnávají téměř 42 tisíc zaměstnanců a sdružují tisíce vlastníků a akcionářů, převážně žijících na venkově. „Ti mohou být touto obavou z jednostranného pohledu na zemědělské podnikatele, ve své volbě ovlivněni. Proto je pro naše členy postoj možného budoucího prezidenta důležitý,“ prohlásil předseda Zemědělského svazu Martin Pýcha.

 Kandidát na prezidenta profesor Jiří Drahoš reagoval na výzvu předsedy Zemědělského svazu ČR Martina Pýchy následovně: „Rozhodně podporuji rozvoj venkova, kde vedle sebe existují a budou existovat malé, střední i velké farmy. Jde mi jen o to, aby měly stejné podmínky pro své podnikání, a také o kultivaci naší krajiny.“

 Podle Zemědělského svazu ČR by měl prezident České republiky rovnocenně podporovat všechny řádně hospodařící zemědělce. „Ať dopadne volba jakkoliv, prezident by měl rovnocenně podporovat všechny řádně hospodařící zemědělce bez ohledu na velikost,“ vyzval předseda Martin Pýcha.

 

 

Přílohy
tz-vyzva-drahos.doc


Váš komentář se ukládá. Prosím počkejte...

CZ EN